tisdag 4 augusti 2015

Bus & Frö på varsin ö

Bus och Frö bor på varsin ö. Tillräckligt nära för att vara medvetna om varandra, men tillräckligt långt ifrån för att kunna umgås. Visserligen trivs de bra med det egna. Bus stickar halsduk efter halsduk. Frö fiskar upp fisk efter fisk. Men ibland skulle det ju vara roligt att vara två. När man spelar badminton till exempel.

Ifrågasättandet hör inte hemma i fantasins värld, så jag slår undan funderingarna på hur man spelar badminton på en vindpinad ö eller var Bus får allt sitt garn ifrån (postorder?). För jag gillar ju Maria Nilsson Thores illustrationer. Här finns den igenkända omsorgen och förkärleken för mönstren i gardiner, halsdukar och andra textilier. Och så, i den rena enkelheten, finns de små detaljerna. En omkullvält kruka, ett flaskskepp på fönsterbrädan, en tappad klädnypa. Små saker som skapar liv och visar tecken på ett "förut". Och på så sätt även en liten vink, om att berättelsen fortsätter.

"Bus & Frö på varsin ö" är skriven och illustrerad av Maria Nilsson Thore. Boken är utgiven av Bonnier Carlsen Bokförlag år 2012.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar